Status

Verden er ikke som før – og det er priserne heller ikke

Som tidligere varslet er det svært at skaffe hår og toupeer både i samme kvalitet og pris som før Corona væltede ind over os i februar 2020. Dengang varslede vi en mulig pris-stigning og den kommer så nu.

Verden er forandret

I Indien har man ikke indsamlet hår i de seneste 2 år og det betyder, at det er svært at skaffe samme høje hårkvalitet som før – til de samme priser. Dertil kommer, at containerskibene sejler til overpris og flytrafikken stadig ikke er som før. Det giver højere priser på forsendelse og længere leveringstider.

I Kina, Korea og Indonesien, hvor selve bearbejdningen af håret foregår, har man været plaget af generelle nedlukninger samt at arbejdskraften er flyttet fra hårproduktion til mere lukrative varer, som mundbind og engangshandsker. Derfor skal de dygtige parykmagere lokkes tilbage til hårproduktionen og det koster højere lønninger og overtid.

Men vi gør alt, hvad vi kan

Senest har vi oplevet en stabilisering i hårleverancerne, men alle lagre i hele verden er kørt tomme og jeg vil skønne at det tager mindst et år før leverancerne er normaliseret. Og så kom krigen mellem Rusland og Ukraine, en stigning i dollarkursen på 15% og en enorm inflation.

For jer, vores trofaste kunder, har det ind til nu betydet hårstykker med mindre hår og dårligere kvalitet end tidligere. I har også måttet tåle en prisstigning i starten af 2020.

For at give et indblik i vores situation, har jeg siden december modtaget 3-4 prisstigninger fra hver eneste leverandør. Tidligere kunne vi fx købe 100 handsker for 29,-. Nu koster de 149,-. Og vi kunne levere nøjagtig det hår, vi skulle bruge. Nu skal jeg være glad, hvis jeg kan få én lagervare ud af 6 paryk/toupe-bestillinger.

Helt konkret betyder det:

  • Standardprisen på Contact Skin og Contact Skin Plus bibeholdes.
  • Toupeerne stiger fra 5.200,- til 5.600,-.
  • ALLE specialordrer, det være sig specialfarver, størrelser, der overstiger 19×22 cm eller andre særlige ønsker, koster fremover 1000.- ekstra pr stk. Det svarer nøjagtig til den meromkostning, som vores leverandører kræver for at producere håret.

Alle prisstigningen gælder med øjeblikkelig virkning pr. 1. maj 2022.